Vrijwilligers

Waar zouden we zijn zonder … vrijwilligers!

De MTB route Lelystad wordt onderhouden en aangepast door …. vrijwilligers. Zonder vrijwilligers geen MTB route!

Wat doen vrijwiligers bij onze stichting?

Enkele vaste vrijwilligers en bestuursleden van de stichting besteden meerdere dagdelen per week om de route begaanbaar te houden. In de winterperiode met het ruimen van bladeren, takken en omgevallen bomen en in de zomerperiode met het maaien van de corridor van de track. Daarnaast is er elke 1e zaterdag van de maand een onderhoudsochtend voor alle vrijwilligers die begint rond 9 uur en duurt tot ca. 12.30 uur. Bestuursleden Frans Roose en/of Camilo Boots geven instructies over wat en hoe aangepakt gaat worden en dan trekken we het bos in. Halverwege en na afloop is er tijd voor koffie/thee met wat lekkers.

Helpen is niet verplicht!

Via de Facebookpagina van de stichting en een whatsappgroep word je geïnformeerd dat er een onderhoudsactiviteit uitgevoerd gaat worden en waar er verzameld wordt. Je kan dan aangeven of je mee wilt/kunt doen, dus dit is nooit een verplichting. Van de ongeveer 30 vaste vrijwilligers hebben we meestal wel een clubje van 10 man/vrouw die per keer het bos in trekt. Spades, (blad)harken, bosmaaiers, bladblazers en ander (tuin)gereedschap is aanwezig, dus die hoef je zelf niet mee te nemen (maar mag natuurlijk wel).

Aanpassingen en uitbreiding van de MTB route worden altijd eerst door leden van het bestuur van de Stichting MTB Lelystad overlegt met de desbetreffende eigenaar/beheerder (Stichting Belevenissenbos, SBB of de gemeente Lelystad). Met alle eigenaren/beheerders is goed contact.

De vrijwilligers zijn verzekerd voor calamiteiten tijdens het onderhoud via onze verzekering via de NTFU.

Aanmelden

Heb je interesse om mee te helpen tijdens één van onze vrijwilligersactiviteiten? Meld je dan via de email info@mtbroutelelystad.nl

Het bestuur van Stichting MTB Lelystad