Over ons

Stichting MTB Lelystad verzorgt samen met haar vrijwilligers en de grondbeheerders (o.a. Staatsbosbeheer, Gemeente Lelystad en Stichting Belevenissenbos) het beheer en onderhoud van de mountainbike route in Lelystad. De stichting heeft als doel: het beheren, onderhouden en optimaliseren van de MTB route in Lelystad zodat de route zoveel mogelijk het gehele jaar goed en veilig te rijden is.

Historie

Sinds eind jaren 90 hebben leden van Toerclub Flevoland de MTB route in Lelystad ontwikkeld en onderhouden. De MTB route Lelystad is daarmee één van de eerste vaste MTB routes van Nederland. In 2015 is de stichting MTB Lelystad vanuit Toerclub Flevoland opgericht om het onderhoud van de MTB route los te koppelen van het verenigingsgebeuren. Hiermee werd het eenvoudiger en duidelijker om met andere partijen samen te gaan werken en bijvoorbeeld gebruikersovereenkomsten, subsidies en donaties specifiek voor de MTB route mogelijk te maken.

Flevolands netwerk

De MTB route Lelystad maakt deel uit van het Flevolandse MTB route netwerk die onder de noemer MTB Flevoland bekend staat. Op de websites van Sportservice Flevoland en Visit Flevoland staat informatie over alle MTB routes van Flevoland. Stichting MTB Lelystad is een actieve deelnemer aan het overleg met de andere routebeheerders in Flevoland om het fietsen te promoten en onze routes op elkaar te laten aansluiten.

Bestuurssamenstelling

Voorzitter: Hans Nijhuis

Secretaris: Vincent Knibbeler

Penningmeester: Frans Roose

Technisch coördinator: Camilo Boots